Om oss

Follingbo Trädgård AB drivs sedan 2011-04-01 av Patrik och Cecilia Roos. Företaget i sig har dock funnits länge, i mer än 30 år faktiskt, då det grundades i början på 1980-talet av Patriks farbror Jan Ericson. Patrik har själv varit med i firman länge och därför kändes det naturligt att ta över när tillfället dök upp i början 2011.

Företaget har i dag fem växthus, en butik med snittblomsavdelning, inneväxter och inredningsdetaljer, en träd- och buskavdelning, ett antal olika drivbänkar mellan, bakom och framför växthusen samt en lada med diverse tillbehör.
Idag arbetar två fast anställda inom företaget samt två-tre säsongsanställda. Vilka de är, kan ni läsa om här nedan.

Vi försöker så långt det går att värna om det lokala och genuina. Därför odlar vi så mycket säsongsväxter vi kan själva. Vi använder inga stora maskiner för detta, utan allt planteras varsamt för hand (ni kan tänka er hur många tiotusentals plantor det blir per år...!). Vi samarbetar gärna även med "grannföretag" och bjuder in dem till oss några gånger per år. Vi vill inte stå för en löpande-bands eller fabriks känsla, nej, lokalt och personligt ska det vara!

 

Vårt team

Våra vänliga och erfarna medarbetare hjälper dig gärna.

- I butiken har vi vår eminenta florist Jennie, som hjälper till med allt som har med snittblommor, arrangemang, binderier och inredning att göra. Titta gärna in i vårt galleri för att se på våra/hennes magnifika alster, eller boka en tid för rådgivning inför bröllopet!

- Ute och mest på språng ser ni ägaren själv, Patrik. Han kan svara på det mesta ni funderar över gällande trädgården. Är han inte på plats, sitter han troligtvis i traktorn eller budbilen.

- Ägare nummer två och tillika Patriks fru, Cecilia, är inte så synlig för våra kunder. Hon håller nämligen till på kontoret för det mesta. Men, det händer att hon gör sin tappra försök i kassan i butiken eller går runt med prismärkaren i högsta hugg.